Je všude kolem nás

04.05.2014 12:58

Přemýšleli jste někdy, kolik obyčejných i neobyčejných příběhů se stane během jediného dne? Je jich nespočet, některé jsou šťastné, jiné smutné, ale dějí se všude a všem. Celý náš život je jeden velký příběh, který můžeme pak třeba vyprávět vnoučatům. Proč toho tedy nevyužít, nepodívat se kolem sebe a sepsat poutavě to, co se denodenně děje kolem nás?

Dívejte se

Na jeden den se zastavte, poslouchejte lidi kolem sebe a jejich příběhy. Kamarádka vám třeba může vyprávět, jak byla na koncertě a co všechno se jí přichodilo. Možná ztratila lístek a pak nečekaně našla jiný. A i kdyby se to tak nestalo, můžete to tak přeci napsat, ne?

Já se řídím podobnými situacemi. Stane see něco a přesto, že ve vlastním životě to pokračování nemá, já ho můžu vymyslet. Stačí zapojit fantazii, představit si samu sebe, jak se s náledujícími událostmi potýkám a vzniká přiběh. Tím, že budete čerpat z příběhů, které jsou skutečné, bude i výsledek skutečný.

Nebojte se napsat povídku o tom, co se vám stalo. Může to být povídka o výletu na kolech, zlomeném srdci, o čemkoli. Ale nesmíte se bát to napsat. Protože pak příběh zanikne v přílivu dalších, ztratí se a vy si na něj možná ani nevzpomenete. Navíc sepsáním toho, co vás zasáhlo, může být způsob, jak se zbavit smutku nebo nostalgie. Použila jsem to už mnohokrát a myslím, že výsledek vždy stál za to.